پرتال آموزش آنلاین
0

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

Hue و Saturation دوتا از مهم ترین مفاهیم گرافیکی هستند که در فتوشاپ بارها بارها در جاهای مختلف ذکر شده اند که در مهم ترین جایی که این دو نام برده شده است در قسمت ادجاسمنت ها در تنظیمات مربوط به Hue/Saturation درفتوشاپ است.

کاربرد این گزینه در زمینه ی رنگ هاست برای مثال اگر بخواهید رنگ همه یا بخشی از تصویرتان را تغییر دهید و یا اگر بخواهید بعضی از رنگ ها را کم رنگ و یا پر رنگ کنید و یا اگر بخواهید شدت نور آن را تغییر دهید ادجاسمنت Hue/Saturation یکی از قدرتمند ترین ابزارها در این زمینه هاست.

پنجره ی مربوط به این ادجاسمنت را می توانید از مسیر Image → Adjustments → Hue/Saturation و یا از مسیر Layer → new Adjustments Layer →Hue/Saturation می توانید فراخوانی کنید.

و یک روش سریع تر ، با زدن کلید های میانبر Ctrl + U هم می توانید پنجره ی مربوط به این ادجاسمنت را فراخوانی کنید.تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

آنچه که در این صفحه ی آموزشی خواهید آموخت:

  • منظور از Hue و Saturation چیست؟
  • گزینه ی Preset
  • انتخاب محدوده ی تغییرات
  • نورهای دامنه ی رنگ ها
  • اسلایدر Hue
  • نکته مهم درباره ی اسلایدر  Hue
  • برای یک تصویر سیاه و سفید چطور؟
  • اسلایدر Saturation
  • اسلایدر Lightness
  • قطره چکان ها
  • قطره چکان های + و –
  • گزینه ی Preview

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

 

منظور از Hue و Saturation چیست؟

بسیاری از طرحان از Hue به عنوان رنگ یاد می کند البته این تعریف چندان غلط نیست اما اگر بخواهیم تعریف دقیق تری از Hue ارائه دهیم بگوییم منظور از Hue “فام” است.

Saturation نیز به معنی میزان اشباع رنگ است لازم است اشاره کنیم که در پنجره ی تنظیمات Hue/Saturation فتوشاپ ، تنظیمات دیگری تحت عنوان Lightness نیز داریم که میزان نور تصویر را تنظیم می کند.

 

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

گزینه ی Preset

در این قسمت می توانید یک سری تنظیمات را روی کل تصویرتان اعمال کنید هر یک از این پریست ها در واقع سبک های مختلفی دارد برای مثال در تصویر زیر می بینید که پریست Sepia را برای این تصویر انتخاب کرده ایم.

نکته: اگر بر روی آیکون تنظیمات در سمت راست این گزینه کلیک کنید دو گزینه ی Load Preset و Save Preset برای شما نمایان می شود.

Load Preset برای وارد کردن یک پریست آماده در این پنجره است. و گزینه ی بعدی Save Preset  برای این است که یک پریست برای خودتان ذخیره کنید.

انتخاب محدوده ی تغییرات

پایین تر از قسمت پریست بخشی وجود دارد که شامل گزینه ی Master و مجموعه ای از رنگ های تفکیک شده است.

این گزینه تعیین می کند که تغییراتی که روی سه اسلایدر اصلی پیاده می کنید دقیقا روی کدام بخش تصویر(در واقع روی کدام رنگ های تصویر) اعمال شوند.

وقتی گزینه ی Master را انتخاب کرده اید تغییراتی که اعمال می کنید روی کل تصویر تاثیر خواهد داشت اما اگر در این گزینه یکی از رنگ ها را انتخاب کردید تغییراتی که اعمال می کنید روی کل تصویر تاثیر خواهد داشت اما اگر در این گزینه یکی از رنگ ها را انتخاب کردید تغییرات فقط روی بخش هایی که آن رنگ را دارند تاثیر خواهد گذاشت.

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

نورهای دامنه ی رنگ ها

وقتی به جای Master یک رنگ را انتخاب می کنید پایین پنجره دامنه ی خاصی از رنگ ها به طور خودکار انتخاب می شوند.چرا؟چون این ادجاسمنت می خواهد به شما نشان دهد که تغییرات تان قرار است دقیقا روی کدام رنگ های تصویر اعمال شود.

مثلا در تصویر زیر می بینید یک بار رنگ آبی و یک بار رنگ زرد را انتخاب کردیم و دامنه ی رنگ هایی که قرار است از تغییرات تان تاثیر بگیرند عوض می شود.

 

اسلایدر Hue

اسلایدر Hue شامل رنگ های مختلفی است با تغییرات این اسلایدر ، رنگ تصویر به چیزی که روی اسلایدر انتخاب می کنید تبدیل می شود.

حالا دیگر می دانید که مثلا اگر روی حالت Master باشید رنگ آبی را انتخاب کنید کل تصویر به سمت رنگ آبی می رود اما اگر به جای Master یک رنگ را انتخاب کنید فقط همان بخش هایی به همان رنگ به سمت رنگ آبی می روند.

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

نکته مهم درباره ی اسلایدر  Hue

در نیمه ی پایین سمت چپ این پنجره گزینه ی Colorize را می بینید.در حالتی که گزینه ی Colorize تیک نخورده باشد وقتی یک رنگ را روی اسلایدر Hue انتخاب کنید آن رنگ روی رنگ های قبلی تصویر پیاده می شود یعنی هر بخش تصویر بنا به رنگی که رنگی قبلا داشته تغییر پیدا می کند.

اما وفتی گزینه ی Colorize را تیک بزنید رنگی که برای اسلایدر Hue انتخاب می کنید بطور مطلق و بدون توجه به اینکه رنگ قبلی آن بخش چه بوده روی تصویر اعمال می شود البته طبیعتا هر بخش بنا به میزان تیرگی و روشنی اصلی خود ، رنگ انتخاب شده را کم رنگ تر یا پر رنگ تر خواهد داشت.

برای مثال در هر دو تصویر زیر دقیقا یک رنگ برای اسلایدر Hue انتخاب شده اما در تصویر سمت چپ گزینه ی Colorize تیک نخورده و در تصویر سمت راست این گزینه را تیک زده ایم.

 

دقت کنید وقتی گزینه ی Colorize را تیک می زنید یا از حالت تیک خارج می کنید اسلایدر Hue به طور خودکار به حالت جدید تغییر پیدا می کند.

نکته: درباره ی اسلایدرهای موجود در این پنجره ، علاوه براینکه با جابجایی اسلایدرها می توانید تغییرات مد نظرتان را پیاده کنید می توانید مقدار تغییراتتان را به صورت عدد در باکس مربوط به هر اسلایدر وارد نمایید به این روش می توانید مقدار دقیق تری ازتغییرات را اعمال کنید.

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

برای یک تصویر سیاه و سفید چطور؟

اگر تصویرتان سیاه وسفید باشد و گزینه ی Colorize را تیک نزده باشید با تغییر اسلایدر Hue هیچ تغییری روی تصویرتان نمی بینید چون رنگی نداریم که بخواهیم روی آن یک طیف رنگی جدید را اعمال کنیم بنابراین برای تصاویر سیاه و سفید باید اول Colorize را تیک بزنید البته در این حالت هم یک رنگ روی کل تصاویر پیاده می شود نه اینکه هر جای تصویر رنگ جداگانه داشته باشد.

در تصویر زیر ما رنگ بنفش را روی یک تصویر سیاه و سفید و در حالت Colorize اعمال کردیم.

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

 

اسلایدر Saturation

اسلایدر Saturation فقط با میزان اشباع و غلظت رنگ ها سرکار دارد هر چه این اسلایدر را به سمت راست ببرید اشباع بیشتر و هر چه به سمت چپ ببرید اشباع رنگ ها کمتر خواهد شد.

بنابراین می توان حدس زد که وقتی این اسلایدر را تا انتهای سمت چپ ببرید در واقع غلظت تمام رنگ ها را گرفته اید. به همین خاطر هم در این حالت ، تصویر سیاه و سفید خواهید شد.

تنظیمات Hue/Saturation در فتوشاپ

اسلایدر Lightness

اسلایدر Lightness نور تصویر را کم و زیاد می کند در حالت پیش فرض تغییرات این اسلایدر (درست مثل دو اسلایدر دیگر) روی کل تصویر اعمال می شود اما اگر می خواهید بخشی از تصویر را تغییر دهید می توانید از تکنیکی از بالا یاد گرفتید استفاده کنید و به جای Master یک رنگ را انتخاب کنید تا فقط نور همان رنگ کمتر یا بیشتر شود.

مثلا ما اینجا یک بار در همان حالت پیش فرض ، یعنی Master ، مقدار Lightness را تا 50 زیاد کردیم بعد به جای Master رنگ، Red را انتخاب کردیم و Lightness را تا 50 زیاد کردیم.

همان طور که می بینید در تصویر سمت راست که رنگ Red انتخاب شده تغییرات فقط روی قسمت هایی که این رنگ را داشتند اعمال شده و جاهای دیگر تصویر تغییر کرده اند به همین دلیل هم نتیجه بسیار طبیعی تر است.

 

قطره چکان ها

قطره چکان ها برای این هستند که خودتان از روی تصویر محدوده هایی را که می خواهید عوض شوند را انتخاب کنید همان طور که احتمالا می توانید حدس بزنید  وقتی در حالت Master باشید این قطره چکان ها غیر فعال اند. چون در این حالت دامنه ی رنگی خاصی را نداریم و همه ی رنگ ها قرار است عوض شوند.

بنابراین اول باید یک رنگ را باید به جای Master انتخاب کرده بعد با استفاده از قطره چکان رنگی را از روی تصویر انتخاب کنید هر رنگی را که انتخاب می کنید دامنه ی رنگ ها که که در نوار پایین پنجره نشان داده می شود عوض می شود.

قطره چکان های + و –

اگر بخواهید رنگ خاصی از تصویر را از دامنه ی رنگ خارج کنید یا رنگی را به دامنه ی رنگ اضافه کنید می توانید از دو قطره چکان هایی که + و – دارند استفاده کنید. در واقع به کمک این ابزارها می توانید تصمیم بگیرید که دامنه ی رنگ تان چگونه باشد و تغییرات بعدی دقیقا روی چه رنگ هایی از تصویر نتثیر داشته باشند.قطره چکانی که کنارش یک – می بینید برای حذف یک رنگ از دامنه ی  رنگ ها است ،

در مقابل قطره چکانی که آیکون + دارد برای اضافه کردن یک رنگ به این دامنه است برای کار با این قطره چکان ها کافیست یکی از آنها را انتخاب کرده و روی نقطه ای از تصویر که رنگ مورد نظر را دارد کلیک کنید.

نکته: از قطره چکان معمولی (بدون + و – ) هم می توانید به جای دو قطره چکان دیگر استفاده کنید برای این کار اول این قطره چکان ساده را انتخاب کنید بعد در حالی که Shift را نگهداشتید روی تصویر کلیک کنید تا یک رنگ به دامنه اضافه شود و همینطور می توانید Alt را نگهدارید و با این قطره چکان کلیک کنید تا آن رنگ از دامنه کم شود.

گزینه ی Preview

با زدن تیک گزینه ی Preview می توانید تمامی تغییرات را به صورت آنی روی تصویرتان مشاهده نمایید البته این تغییرات ذخیره نمی شوند فقط برایتان نمایش داده می شود وقتی که از تنظیماتتان راضی بودید برای ذخیره شدن روی Ok کلیک کنید.


همراهان عزيز تمسی، شما می توانید جديدترین مطالب ما را در اینستاگرام و تلگرام ما دنبال کنید. اگر دنبال کیفیت بالاتر این آموزش ها هستید میتوانید از کانال یوتیوب ما استفاده کنید. برا عضویت در شبکه های مجازی ما از دکمه های زیر استفاده کنید.

تلگرام اینستاگرام یوتیوب

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *