آشنایی با ساختمان دوربین(1)
برای شروع عکاسی ابتدا باید با ساختار کلی دوربین و اینکه از چه اجزایی تشکیل شده آشنا شوید و نحوه ابتدایی کار با دوربین را یاد بگیرید.
گروه آموزشی تمسی تلاش میکند تا با روان ترین و ساده ترین عبارات، آموزش ها را پیش ببرد تا شما راحت تر مطالبی که در ادامه گفته می شود را یاد بگیرید.
دوربین ها شامل اجزای مختلفی هستند که عملا به آن ساختمان دوربین می گوییم و تمام دوربین ها یک ساختمان مشخص و ثابت دارند.
در ادامه با این اجزا آشنا میشویم:
بدنه (Bady)
اولین قسمت دوربین، بدنه (Bady) آن است که خود آن دارای قسمت های مهمی است.
عملا میتوانیم بگوییم که این قسمت تمام کار های دوربین را انجام می دهد.
لنز(Lens)
لنز ها در دوربین های مختلف احتمال تفاوت دارند و ممکن است بزرگتر یا کوچکتر باشند اما عملا همۀ آن ها دایره ای شکل هستند و از چند عدسی مختلف تشکیل شده اند که کار آن ها عبور نور از خودشان و رساندن به بدنه دوربین است.
صفحه حساس به نور (Sensor)
در قسمت جلوی بدنه دوربین صفحه حساس به نور وجود دارد که در دوربین های قدیمی همان کاغذ های عکاسی یا نگاتیو های عکاسی بوده است.
در دوربین های دیجیتال این صفحه حساس به نور جای خودش را به جای آن نگاتیو ها به یک سنسور دیجیتالی داده است که از طریق آن تصاویر را ثبت و ذخیره می کنیم.
تفاوت دوربین های آنالوگ قدیمی با دوربین های امروزی در همین سنسور دیجیتالی است، برای همین به دوربین های امروزی، دوربین های دیجیتالی می گویند که کار ما را خیلی راحت کرده است.
ویزور، چشمی و یا Viewfinder
همان دریچه ای است که شما می توانید از داخلش نگاه کنید و عکستان رو ثبت کنید.
دلیل اینکه یکی از اجزای دوربین های دیجیتال به حساب می آید این است که چون در اکثر دوربین های قدیمی روی بدنه نبوده و ویزور ها جدا می شدند.
پشت (Back) دوربین
شامل دکمه های مختلفی است که میتوانید تنظیمات دوربین رو انجام دهید.
در ادامه آموزش کاربرد این دکمه های گفته شده است.
دکمه شاتر(Shutter Button)
اگر از جلو به دوربین نگاه کنیم، دکمه ای بالا-سمت راست که تقریبا در همه دوربین های دیجیتال امروزی وجود دارد و دایره ای شکل هم هست، دکمه شاتر است که یک دکمه دو زمانه است.
یعنی این که روی دکمه کمی فشار بدهید دکمه مقداری پایین میرود و کمی محکم تر فشار دهید کلیک می کند که بعد تر کاربرد آن توضیح داده میشود که این دو زمانه بودنش چه کاربردی دارد.
دکمه شاتر در دوربین های امروزی جوری طراحی شده که میتوانید با دست راست دوربین رو بگیرید و انگشت اشاره تان روی دکمه شاتر قرار میگیرد که میتوانید از کلید شاتر برای ثبت عکس هایتان استفاده کنید.
فلاش (Flash)
قسمت بعدی که ممکن است روی بعضی از دوربین ها وجود داشته باشد و ممکن هم هست وجود نداشته باشد، قسمت فلاش است که شما می توانید از طریق فلاش به ثبت عکس هایتان در جاهای تاریک بپردازید.
در دوربین هایی که فلاش وجود ندارد شما می توانید به صورت جدا تهیه کنید، به دوربین متصل و استفاده کنید.
حالا باید یاد بگیریم که دکمه های روی دوربین هر کدام برای چه کاری است و اسم آنها چیست
دکمه تعویض لنز
دکمه بعدی که معمولا سمت چپ دوربین ها است دکمه تعویض لنز است.
شما میتوانید با نگه داشتن این دکمه و چرخاندن لنز ، لنز را از بدنه جدا کنید و اگر لنز های دیگری دارید می توانید به بدنه متصل کنید.
برای وصل کردن و یا جا زدن لنز به بدنه دقت داشته باشید که معمولا علامتی روی دهانه دوربین گذاشته شده که متوجه شوید که از آن قسمت لنز را متصل کنید و روی خود لنز هم این علامت وجود دارد که این دو علامت رو باید باهم مچ کنید و 45 درجه بچرخانید تا لنز به بدنه متصل شود.
دکمه پاور (ON/OFF)
برای روشن و خاموش شدن دوربین ها دکمه on/off طراحی شده است که با تکان دادن این دکمه به راحتی دوربین خاموش و روشن می شود.
روی خیلی از دوربین ها در کنار علامت on/off، یک علامت شبیه به دوربین فیلمبرداری طراحی شده است که با سوئیچ روی آن، دوربین در حالت فیلمبرداری خودش قرار میگیرد.
دکمه ایزو (ISO)
از بالا که نگاه کنیم دکمه ایزو/iso را می بینیم که در اکثر دوربین ها وجود دارد، صرفا بدانید که چنین دکمه ای وجود دارد، در ادامه مفصل و کامل تر درباره دکمه ایزو توضیح داده می شود.
می رسیم به پشت دوربین
دکمه منو (MENU)
معمولا همه دوربین های دیجیتال دکمه ای به اسم Menu دارند که با کلیک بر روی آن وارد منوی دوربین میشوید که میتوانید یک سری از تنظیماتی را برای خودتان شخصی سازی کنید.
دکمه اینفو (INFO)
بعد از دکمه منو اکثر دوربین ها دکمه ای به اسم info دارند که اطلاعاتی که بعد از ثبت عکسی که گرفتید را نمایش می دهد.
با کلیک کردن روی دکمه info میتوانید وارد اطلاعات دیگری از تصویری که ثبت کردید و یا میخواهید ثبت کنید شوید، همچنین همزمان می توانید داخل منظره یاب هم ببینید.
پس دکمه اینفو کمک می کند اطلاعات عکسی که شما می خواهید بگیرید و یا گرفته اید رو به شما نمایش دهد.
دکمه نمایش (Play)
یک دکمه Play دارید که از طریق این دکمه عکس ها یا فیلم هایی که گرفته اید را به دلیل اینکه دوربین شما دیجیتال است Play کنید.
دکمه حذف (Delete)
در کنار دکمه Play معمولا یک دکمه Delete است که برای پاک کردن عکس و فیلم ها استفاده میشود.
دایال تنظیم مُد (Mode Dial)
دکمه مهم بعدی که معمولا در همه دوربین ها وجود دارد یک پیچ هست که در بالای دوربین قرار دارد که اشکال مختلفی روی آن کشیده شده است، این دکمه چرخشی هست و با چرخاندن آن می توان به حالت های مختلف رفت که هر کدام از این حالت چی هست و به چه دردی میخورد در آموزش های بعدی گفته میشود.
اما صرفا بدانید که این پیچ برای تنظیم مُد های مختلف عکاسی هست که به اصطلاح به این پیچ دایال تنظیم مُد گفته میشود، که یک سری از دوربین های آماتوری دایال آنها کامل تر و یک سری از دوربین های حرفه ای دایالشان ناقص تر است، به دلیل اینکه کاربر حرفه ای هستند روی حالت منوآل/m عکاسی و فیلمبرداری میکنند و به حالت دیگر نیازی ندارند.
دکمه های روی لنز
دکمه های بعدی که مهم هستند را ما بر روی لنز ها می بینیم که لنز های معمولی که استفاده می کنیم یک دکمه در همه آنها وجود دارد که دکمه تنظیم فوکوس کردن است که مخفف آن af است که یعنی:
Auto Focus (AF)= فوکوس خودکار
Manual Focus (MF)= فوکوس دستی
در لنز ها معمولا دو تا رینگ مختلف داریم که یکی برای تغییر فاصله کانونی و دیگری برای تغییر نوع فوکوس به کار گرفته می شود.
همراهان عزيز تمسی، شما می توانید جديدترین مطالب ما را در اینستاگرام و تلگرام تمسی دنبال کنید. اگر دنبال کیفیت بالاتر این آموزش ها هستید میتوانید از کانال یوتیوب ما استفاده کنید. برا عضویت در شبکه های مجازی ما از دکمه های زیر استفاده کنید.
یوتیوب تلگرام اینستاگرام